Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Tomatplantan är en favorit och en växt.

FavoritväxterPosted by Storsjöcamping Thu, January 27, 2011 17:16:48

Jag har en förkärlek för tomatplantor. Jag gillar naturligtvis att äta tomater också men just detta att odla fram småplantor är ett rent nöje. Det kanske är doften av bladen som gör mig så lycklig. När man i mars- april äntligen får känna doften av grönskande tomatsommar, ja då känns livet genast lättare.

Jag har egentligen dåliga förutsättningar för att odla tomatplantor då jag bara har ett litet växthus med värme och ett kallväxthus men skam den som ger sig! Jag ska inte gå in mer på detta då jag inte vill tänka på hur otroligt arbetskrävande det är.

Att begränsa sig och försöka hålla nere antalet tomatsorter är en föresats jag har varje år. Jag säger bestämt till mig själv att fem- sex sorter räcker. Det brukar trots det sluta med ett 20-tal olika tomater. Det är i det här läget som man börjar ifrågasätta sig själv. Varför är det så svårt att säga, stopp nu! det finns inte plats för allt detta.

Först och främst vill jag ha mina gamla goda favoriter som är: Gardeners delight, Moneymaker, Green grape, chocolate cherry och Paul Robson. Sedan vill jag gärna prova lite som jag inte haft förut. I år blir det: Ruthje, Elin, Incas, Black russian. Sungold, Tigrella och White sweet cherry är inte dumma heller.

Här är tomatplantorna uppe i stora växthuset. Bilden är förmodligen tagen i maj och jag kan berätta att detta är en tid på året som jag sover ganska dåligt...

  • Comments(5)//blogg.storsjocamping.se/#post0