Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Dofter

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, January 28, 2011 12:20:36

Det här är mitt första inlägg i "Blommig fredag" och temat den här veckan är dofter.

När jag nu mitt i vintern försöker dra mig till minnes dofterna i trädgården, är det först och främst den vita liljan 'Casablanca' jag kommer att tänka på. Den sprider väldoft lång väg blommar länge och är mycket vacker. Den lilla sandnejlikan, Dinathus arenarius, är också en doftfavorit.

Den här tanken på dofter får mig att längta efter att få rota i krydd/ört odligen igen. Där får man sig verkligen en rejäl dos av mågottdoft varje gång man rensar.

I min krydd- och örtrabatt finns: Lavendel, timjan, oregano, rosmarin, malört, blodtopp, isop (vit, rosa och blå), temynta, pimpinell, citronmeliss, libbsticka, rysk dragon, kryddsalvia, anisisop, rosenrot, åbrodd och några olika myntor (på gott och ont). Visst blir det ett härligt potpurri! Bland dessa är det åbrodd som är favoriten. Jag bryter gärna en kvist av den som jag kan ta med och snusa på.

  • Comments(4)//blogg.storsjocamping.se/#post1