Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

I luften

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, March 25, 2011 11:43:59

Dagens tema i blommig fredag är "i luften".

Det här var ett knepigt tema. Man skulle kunna skriva om mycket som händer i världen. Hur man känner förändringens vindar i luften på många sätt. Men Blommig fredag ska ha trädgårdsanknytning och vara någonting trevligt har jag bestämt. Jag släpper den starten på bloggen efter att ha sänt en tanke till de som arbetat i Japans kärnkraftverk för att förhindra härdsmälta.

Hade jag skrivit om det här temat för en vecka sedan hade jag förnöjt kunnat beskriva den härliga känslan av vår i luften. Men våren kom av sig och nu gör vintern ett gästspel här som jag hoppas blir kortvarigt. Idag virvlar små snöflingor runt i luften och det är några grader kallt. Det blåser nordliga vindar och inte ens hunden vill vara ute.

Jag är glad att jag har min lilla tillflyktsort, växthuset. När jag är där inne kan jag glömma de kyliga vindarna utanför en stund. Att känna doften av jord och prata lite snällt med de små plantorna gör susen och för en stund är det verkligen vår i luften.

Snart finns det ingen plats för mig härinne. Tur att en svag viskning i luften säger mig att snart, kanske i slutet på nästa vecka, kommer våren! Då blir det till att bära och kånka. Allt som nu staplas på höjden ska då få mer ljus i det större växthuset. Till dess får jag gå här nästan på tå och vända mig mycket försiktigt.

Länkar till fler trädgårdsbloggar med temat "i luften" hittar du här i Roses and stuff

Trevlig helg!

  • Comments(9)//blogg.storsjocamping.se/#post10