Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Hemodlat

Smått och gottPosted by Storsjöcamping Wed, March 30, 2011 19:39:14

Jag blir väldigt glad över den här grönsakstrenden som märks så tydligt nu. Allt fler vill odla egna grönsaker i allt större utsträckning och det är ju toppen!

Själv håller jag som bäst på att planera mitt grönsaksland. Det blir lite nytt i år, mer av en del och mindre av annat. Först och främst ska jag naturligtvis ha tomater, gurka, paprika och chili. Det ska vara i växthuset.

I grönsakslandet ska jag ha: rödbetor, blekselleri, sockerärtor, bondbönor, fänkål, morötter, en röd och en grön plocksallad och mycket lök. Det kanske blir nån rad med rädisor också om jag har plats. Några Squashplantor vill jag ha. Det är gott att grilla och hönsen gillar det också. Dill, persilja är ett måste och en ny sojaböna vill jag prova. Jag får nog utöka mitt grönsaksland för att få plats med allt detta. En par pallkragar kanske blir bra...

I fjol fick jag jättebra skörd av tomater och kunde koka tomatröra flera gånger. Det blev ungefär 15 formar och det räckte ända till förra veckan då sista formen togs ur frysen. Min tomatröra är lite grann "Man tager vad man haver" och rolig att göra.

Jag kokar bara ihop: massor med tomater, paprika, chili, blekselleri, gul lök, vitlök. Man kan välja att krydda med det man gillar. Jag brukar ha i salt, svartpeppar, kanel eller curry, en liten skvätt ättika och socker om man vill ha det. Sedan häller jag det i små formar och stoppar i frysen. Man kan passera röran om man vill, då blir den slät och lite snyggare. Jag vill gärna ha allting kvar och fryser alltihop som det är.

Det finns många bra recept om man söker på ketchup på Google.

Oh vad jag längtar efter egna tomater!

  • Comments(0)//blogg.storsjocamping.se/#post11