Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Ögongodis

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, April 08, 2011 09:13:28

Veckans tema i Blommig fredag är Ögongodis. Alltså sådant som man inte riktigt kan se sig mätt på. Egentligen är hela sommaren ett frosseri i ögongodis. Det grönskar och blommar på åker och äng, i diken och trädgårdar. Det är en härlig tid vi har framför oss nu!

Jag har valt ut två bilder på dahlior som jag tycker är lite extra för ögat. Jag är mycket svag för rosa och milt gult tilsammans.

Det är inta alla som gillar dahlior och jag förstår det. Jag har själv lärt mig att tycka om dom. Jag har funderat över varför det tog så många år att ta till sig denna blomma och kommit fram till att; Dahliornas blommor är otroligt fina, de har nån sorts avståndstagande skönhet och jag upplevde dem nästan som aningen konstgjorda. Jag blev tvungen att verkligen umgås med en stor mängd olika dahlior i och med ett arbete jag hade och vi blev verkliga vänner till slut.

Det var tveksamheter kring namnen på de här två damerna. För damer är det, det är jag helt säker på. Jag tycker mig nämligen ha märkt under de tolv år som jag odlat dahlior att de lockar i första hand männen :o)

Länkar till fler bloggar med ögongodisbilder hittar du hos Katarinas Roses and stuff

Trevlig helg!

  • Comments(5)//blogg.storsjocamping.se/#post13