Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Inte riktigt värt besväret

Smått och gottPosted by Storsjöcamping Wed, May 11, 2011 20:16:28

Sådär! nu är några tomatplantor i blom och på plats i pallkragarna i växthuset. De här tomatplantorna har hängt med sedan i höstas då jag tog sticklingar innan jag kastade fjolårsplantorna. De stod svalt och ganska mörkt större delen av vintern, sparsam vattning och de stod stilla i växten. I feb fick de lite mer värme och flyttades under lysrör men ljuset räckte inte riktigt och de drog iväg och blev taniga. Jag har krukat om plantorna flera gånger, satt dem djupare och djupare nästan snurrat ner stjälken i krukan.

Jag inser att jag inte har de rätta förutsättningarna för detta och tycker inte det är värt besväret. Jag är i alla fall glad över att jag här har två plantor av den godaste tomaten, Paul Robson. När jag i vintras beställde fröer från Lindbloms kunde dom inte sälja de tomatfröerna pga nya bestämmelser. De hade fröer men väntade på tillstånd..Jag vet inte hur det har gått men jag har plantor jag!

  • Comments(1)//blogg.storsjocamping.se/#post19