Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Trädgårdscamping - Vad är det?

TrädgårdenPosted by Storsjöcamping Sun, January 30, 2011 13:31:51

-jag vet inte hur många gånger jag fått och besvarat den frågan under de här åtta åren som jag drivit campingen. Frågan är helt berättigad och kräver sin förklaring.

Redan när jag första gången var här och tittade på Storsjö Stugby- och camping (som den hette då) blev jag stormförtjust men jag insåg också att läget och storleken på campingen inte skulle kunna inbringa speciellt mycket pengar. Läget är jättebra men campingen hamnade 1,5 km från E4an när den drogs om. Förr såg man campingen från stora vägen och det var enkelt att bara svänga av. Jag hade inte heller intresse av att utöka campingen med mer husvagnsplatser och/eller stugor. Här gällde det att hitta ett komplement till rörelsen för att ett övertagande skulle vara möjligt.

Eftersom jag har arbetat med trädgård och växter i hela mitt liv, var det inte så svårt att bestämma sig för att här måste det finnas en trädgård. Den första tanken var att alla planteringar skulle ligga inom campingområdet. Den idén föll direkt. För på en camping ska man kunna springa, leka, kasta frisbee och backa lite snett med husvagnen utan att det sitter en sur campingvärd där och vaktar sina rabatter.

Nu ligger det mesta av trädgården bredvid campingen. Inne på området finns det några planteringar som är till för gästerna. Det finns en salladsrabatt och ett kryddland där man får plocka gräslök, timjan, oregano, persilja chili mm. Det har även planterats ut lite bärbuskar i slänterna mellan etagen. Trädgårdsintresserade "säsongscampare" har det också väldigt fint och blommigt runt sina husvagnar.

Jag driver varje år upp många olika sorters perenner och en del sommarblommor. Några av varje sort ska planteras ut i visningsträdgården. Det jag får över säljs i plantboden eller på olika marknader. Här finns ett stort sortiment av Dahlior, Fuchsior och perenner. Man kan gå min tipsrunda, då tar man sig runt hela trädgården på egen hand.

Storsjö Trädgårdscamping var ett namn jag valde för att det skulle väcka nyfikenhet och intresse. Vill man inte fråga varför det heter så kan man också dra sin egen slutsats som en man på torget i Härnösand gjorde för några år sedan. Han utbrast; Trädgårdscamping! Vad smart! Där kan man alltså lämna sina blomlådor när man åker på semester. Kanske en bra affärsidé....

  • Comments(0)//blogg.storsjocamping.se/#post2