Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Stor och liten

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, March 04, 2011 09:32:54

Idag är det Blommig fredag och temat är Stor och liten. Du hittar fler bloggar i temat hos Katarina.

Hela trädgården är täckt av dryga halvmetern snö men några små trädgårdsarbetare kan man ana där under snön. De jobbar hårt med att gräva gångar, bygga bon, förökar sig och tugga perenner! Och deras arbete är inte alls uppskattat av mig.

Katten Doris är världens finaste och bästa sorkjägare, hon tar flera stycken varje dag. Jag tror att sorken här på bilden känner sig ganska liten i det här läget.

Tyvärr har de här små otäckingarna, som eg är ganska stora, en väldigt skyddad och behaglig tillvaro under snön och jag vågar knappt tänka på hur det kan se ut i rabatterna.

Egentligen är detta med att ha växthus och trädgård en evig kamp emot väldigt mycket. Envist kämpar man vidare mot skadedjursangrepp, div växtsjukdomar, nattfrost, torka och mycket mera. Ja, det är verkligen spännande...

Trevlig Helg!

  • Comments(7)//blogg.storsjocamping.se/#post7