Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Tjuvstart

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, March 18, 2011 09:03:10

Dags för Blommig fredag igen och temat den här veckan är "Tjuvstart".

Vi har passerat mitten på mars och det kännst väldigt bra tycker jag. Ljuset och värmen återvänder och det händer saker i växthuset varje dag. Nu kan man säga att "det stora vårracet" börjar. Det riktigt kliar i fingrarna, man vill gärna starta med allt möjligt och omöjligt i växthus och trädgård.

Det har tagit halva livet men nu har jag nästan, bara nästan, lärt mig att låta saker och ting ha sin gång. Det lönar sig inte att tjuvstarta med sådder, utplantering och liknande. Det ställer ofta bara till med extraarbete och misslyckanden. Nä, man får ta det med ro, bida sin tid och njuta av våren.

När jag äntligen har kommit till insikt då upptäcker jag att i min källare bor den värsta fuskaren och tjuvstartaren av alla. I ett svalt mörkt rum står nu min Klockviolbuske med ljusgröna blad och blommor! Den behöver tydligen extremt lite ljus och värme för att komma igång.

Den här busken har jag haft i ca 5 år. Den är en försommarblommare men riktigt så här tidigt har den aldrig blommat förut. Det är en rejäl tjuvstart och den blir kanske diskad (= komposten) på grund av det.

Du kan läsa fler bloggar om tjuvstart om du följer länkarna från Katarinas sida Roses an stuff

Trevlig helg!

  • Comments(13)//blogg.storsjocamping.se/#post9