Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Ögongodis

Blommig fredagPosted by Storsjöcamping Fri, April 08, 2011 09:13:28

Veckans tema i Blommig fredag är Ögongodis. Alltså sådant som man inte riktigt kan se sig mätt på. Egentligen är hela sommaren ett frosseri i ögongodis. Det grönskar och blommar på åker och äng, i diken och trädgårdar. Det är en härlig tid vi har framför oss nu!

Jag har valt ut två bilder på dahlior som jag tycker är lite extra för ögat. Jag är mycket svag för rosa och milt gult tilsammans.

Det är inta alla som gillar dahlior och jag förstår det. Jag har själv lärt mig att tycka om dom. Jag har funderat över varför det tog så många år att ta till sig denna blomma och kommit fram till att; Dahliornas blommor är otroligt fina, de har nån sorts avståndstagande skönhet och jag upplevde dem nästan som aningen konstgjorda. Jag blev tvungen att verkligen umgås med en stor mängd olika dahlior i och med ett arbete jag hade och vi blev verkliga vänner till slut.

Det var tveksamheter kring namnen på de här två damerna. För damer är det, det är jag helt säker på. Jag tycker mig nämligen ha märkt under de tolv år som jag odlat dahlior att de lockar i första hand männen :o)

Länkar till fler bloggar med ögongodisbilder hittar du hos Katarinas Roses and stuff

Trevlig helg!

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by http://greenapplegarden.com Sat, April 09, 2011 03:45:00

Pretty dahlia.

Posted by Suss Fri, April 08, 2011 22:25:57

Tänk vad mycket vackra blommor det finns :) man bara frossar här bland alla bloggar :) Kram Suss

Posted by Berit Fri, April 08, 2011 14:49:59

Underbara damer...

Ha en underbar dag!!

Posted by Anja Fri, April 08, 2011 12:58:53

Dalior har så många former och färger att de är rena godisboden för ögon!/Anja

Posted by Lisa Fri, April 08, 2011 09:26:49

Hade också lite svårt för dem först och det var säkert det lite för perfekta utseendet. Gillar ju mer vildblomsstuket. Men nu älskar jag Dahlior, har säkert 100 knölar (STORA) i jordkällaren som snart ska ut. PUST ! Jag fick nämligen ärva ett par gamla sorter när vi flyttade hit, sen frösådde jag ett år och sen var jag fast.
Ha en skön helg
Lisa/Lisas trädgård