Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

Bland Bolltistel och Franska Blåmunkar

En källa till glädje

Det här är en blogg som kommer att handla om lite av varje men det blir mycket trädgård så klart. Jag kommer också att berätta om med- och motgångar och om det till största delen glädjefyllda arbetet jag har.

Nedräkning, dagar kvar till våren

Rabarbertjuvens bekännelse

Smått och gottPosted by Storsjöcamping Thu, May 05, 2011 09:49:50

Det är aldrig försent att ändra sig. Det känner jag tydligt när jag på min morgonrunda upptäcker att Bergenian blommar och jag blir glad.

Bergenia har varit en av mig, avskydd växt. Kanske beror det på att bladen blir så fula och att den är en mardröm att göra vårfin. Eller kanske beror det på att jag som barn tog fel i mörkret när jag pallade rabarber på Björstaberget i Kramfors. Den smakar tvi och elände kan jag minnas. Det kan vara en kombination av båda upplevelserna.

Bakom receptionen här på campingen fanns ett stort gammalt bestånd när jag kom hit. Jag rev, slet och grävde det första året för att få bort eländet. Jag lyckades inte helt, det blev några rotbitar kvar och idag blommar den.

Jag är faktiskt glad över att den var envisare än mig för några år sedan och inte lät sig utrotas. Jag har börjat tycka om dessa tåliga perenner som växer och frodas även under ogynnsamma förhållanden.

I år har jag köpt hem en mörkbladig Bergenia 'Eden´s Dark Margin' till plantshopen. Jag kommer även att plantera ut några av dem här. Det finns också en vitblommande Bergenia 'Dressingham White' och en som blommar i svagt rosa 'Baby Doll' som jag vill ha.

Och visst är den fin när den blommar....Ha en riktigt bra dag!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.